Auto importeren

Waarom een auto importeren?

Een auto importeren uit Duitsland of een ander land heeft veel voordelen. Zo is de keuze in het buitenland vaak een stuk groter, de auto's zijn keurig onderhouden en worden meestal met garantie geleverd waarmee u gewoon naar de onderhoudsdealer bij u in de buurt kunt. Ook is de prijs vaak een stuk aantrekkelijker. Dit is de reden dat al veel mensen een geïmporteerde auto hebben gekocht.

Hoe gaan wij te werk?

Een auto importeren uit Duitsland of een ander land lijkt misschien gemakkelijk, maar u moet wel rekening houden met enkele zaken:
- weet u al precies wat u zoekt? Soms staat uw droomauto niet bepaald om de deur.
- koopt u wel bij een betrouwbaar adres? Hoe zit het met de onderhouds- en schadehistorie?
- hoe zit het met garantie? Als een dealer garantie geeft, kunt u er dan in Nederland mee naar een garage?
- welke auto is BPM technisch interessant? Kunt u de rest BPM berekenen en weet u dan zeker dat dit de laagste BPM is? Is dit interessant ten opzichte van de Nederlandse auto's?
- moet u nog btw betalen in Nederland als ik de auto importeer?
- u ga de auto zakelijk gebruiken, hoe zit het met de fiscale waarde van de auto?
- kunt u de auto financieren, financial leasen of operational leasen?
- u heeft zelf nog een auto, wat moet u daar mee?
- hoe krijgt u de auto in Nederland? Kunt u met een tijdelijk kenteken in Duitsland en Nederland rijden?

De vraag is natuurlijk, hoe pakt u dit aan? Doet u alles zelf en zoekt u alles zelf uit, of besteed u een deel of alles uit aan een betrouwbare expert? Bakker Import Service kan u helpen met het hele import traject en in overleg kunnen we zorgen dat uw droomauto binnenkort bij u op de stoep staat.

Pakketten
Kies een pakket uit dat bij u past, afhankelijk van wat u zelf wilt. Heeft u vragen over wat u zelf wel of niet kunt doen? Neem dan gerust eerst vrijblijvend contact op om te overleggen. We zullen altijd een eerlijk advies geven.

RDW erkend keuren
Omdat wij RDW erkend zijn kunnen wij de kentekenaanvraag snel afhandelen. Wij hebben de bevoegdheid tot de versnelde individuele keuring. Bedrijven en personen die geen RDW erkenning hebben, moeten een normale afspraak maken bij het RDW keuringsstation en hierbij kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Onze ervaring is tot nu toe dat we de auto binnen 24 uur kunnen keuren.

BPM
Door onze expertise kunnen wij zorgen voor de meest voordelige BPM berekening. Deze mag op verschillende manieren worden berekend en wij passen altijd de meest voordelige toe! Hiermee hebben wij onze kosten al vaak weer terug verdient. Als u opdracht geeft om ons bij het inkoopproces te betrekken dan kijken wij voor de aanschaf ook al naar de laagste BPM. Daar kan soms bij dezelfde auto's toch een behoorlijk verschil in zitten. Als de auto eenmaal is aangeschaft kan dit uiteraard niet meer.

Bijtelling en fiscale waarde
Wanneer de auto zakelijk wordt geïmporteerd en vervolgens privé wordt gebruikt dan dient er over de fiscale waarde bijtelling te worden betaald. Bij import stellen wij de fiscale waarde vast aan de hand van de uitvoering en de opties en/of pakketten. Door hier slim mee om te gaan kan er een goede balans worden gevonden tussen de BPM afschrijving en de fiscale waarde.

Transport
Na aankoop van de auto zal het transport moeten worden geregeld. Dat kan op verschillende manieren. De auto kan zelf worden opgehaald, maar houd hierbij rekening met de benodigde kentekens en verzekering. Helaas is er nog geen kenteken waarmee zowel in Duitsland als in Nederland kan worden gereden. Daarnaast zijn de zogenoemde tijdelijke- of exportkentekens alleen WA te verzekeren. Dan is het ophalen met een auto-ambulance een betere oplossing, maar dit brengt ook veel tijd en kosten met zich mee. Wij adviseren om het transport door een gerenommeerd auto-transportbedrijf te laten doen. Wij werken daarom al vele jaren samen met Wolves Transport, zij verzorgen uiterst professioneel het transport uit het buitenland.

Garantie
Het kan zijn dat de auto die geïmporteerd wordt nog fabrieksgarantie heeft, dat is het zich het mooist. U kunt dan gewoon naar de dealer bij u in de buurt gaan voor onderhoud, reparatie en garantie. Geeft de dealer wel garantie, maar moet u daarvoor naar de dealer toe (in het buitenland) dan kan dat erg onhandig zijn. Het is daarom ook mogelijk om een garantie af te sluiten, wij werken hiervoor samen met Autotrust. Afhankelijk van het merk, model, leeftijd en kilometerstand kunnen er verschillende garantiepakketten worden gekozen. Het voordeel van deze garantie is dat u reparaties bij een autobedrijf bij u in de buurt kunt laten uitvoeren. Dat hoeft niet een officiële merkdealer te zijn.

Koop of lease?
Voor zowel particuliere als zakelijke klanten is de vraag; gaat u de auto met eigen middelen kopen of gaat u leasen? Dat hangt af van verschillende facturen, waaronder de liquiditeit. Oftewel, heeft u het geld nodig voor eigen doeleinden of kunt ik het missen voor de aanschaf van de auto? Het kan zakelijk gezien zinvol zijn om hierover met een financieel adviseur of accountant te overleggen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een gedeelte uit eigen middelen te betalen en de rest in de lease onder te brengen.
Voor de particuliere klant heet dit dan financieren of private lease, voor de zakelijke klant heet dit financial lease of operational lease. Daar waar de leasemaatschappijen vroeger traditioneel alleen zaken deden via de officiële merkdealer met nieuw aan te schaffen auto's, zien we dat de markt positief is verandert en mogen nu ook import auto's in de lease worden genomen.
Onze samenwerkingspartner heet BD lease, samen met hen kijken wij naar de Beste Deal. Er wordt bij verschillende maatschappijen opgevraagd en de partij met de beste prijs en voorwaarden mag de offerte uitbrengen.

Vragen
Wij kunnen ons voorstellen dat er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, of dat de interesse is gewekt om aan de slag te gaan met een import auto. Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op.

-> Kies nu uw importpakket <-


Hieronder een aantal voorbeelden van auto's die door Bakker Import Service zijn geïmporteerd:

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info